We feel devotion
DataCenter
ELFantasist
Μπλε Δευτέρα
Ο Φαντασιόπληκτος ξεπερνά τη μελαγχολία της Μπλε Δευτέρας από τους ανεκπλήρωτους στόχους με θερμά χρώματα και νέους στόχους.
Επιμέλεια: Ο Φαντασιόπληκτος | ELFantasist@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 19/01/2023 11:48
Ο Φαντασιόπληκτος ντύνεται δαιμόνιος επιθεωρητής και μεταβαίνει με αερόστατο στη μακρινή Ουτοπία, προκειμένου να εξιχνιάσει το μυστήριο της εξαφάνισης του ξακουστού μάνατζερ Τζόρντι. Στις νέες του περιπέτειες θα συναντήσει Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες και τον Θυμωμένο Ποσειδώνα.


Στην Ουτοπία τα φώτα έσβησαν, η λάμψη των γιορτών ξεθώριασε και ο χειμώνας πάει να εισβάλλει για τα καλά. Παγωνιά και αιθαλομίχλη στην ατμόσφαιρα και τους ανθρώπους. Προσδοκίες για το νέο έτος που διαψεύστηκαν, λογαριασμοί που στοιβάζονται σε σκονισμένα συρτάρια, κάλπικες λίρες που φτάνουν μόνο για τα χρειώδη. Τα όνειρα και οι στόχοι του Φαντασιόπληκτου για το νέο έτος ανεκπλήρωτα, παραπέμπονται στις καλένδες. Το Κάουνας ξεμακραίνει, οι προσδοκίες για το Υπερπρωτάθλημα χαμηλώνουν επικίνδυνα, μαζί τους και τα όποια κίνητρα. Πάντα όμως στο νου του έχει το Κάουνας, το φθάσιμον εκεί είναι ο προορισμός του.

Η «Μπλε Δευτέρα» έρχεται πάντοτε στα μέσα Ιανουαρίου και είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου. Είναι η μέρα αυτή που μπαίνουμε σε «χειμερία νάρκη», από την οποία πρέπει να βγούμε το συντομότερο. Λίγο ο καιρός, λίγο η απερίσκεπτη διαχείριση την περίοδο των γιορτών, λίγο η συνειδητοποίηση του ανεκπλήρωτου των νέων στόχων, δεν θέλει και πολύ για να τα βάψουμε όλα «μπλε»! Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, το μπλε είναι το πιο κρύο και μελαγχολικό χρώμα και αυτό οφείλεται στις εμπειρίες μας σε χαμηλές θερμοκρασίες: το δέρμα γίνεται μπλε και με τους ίδιους τόνους συνδέονται ο πάγος και το χιόνι. Η μπλε απόχρωση συνδέεται επίσης και με την περισυλλογή, τη νοσταλγία, την ενδοσκόπηση και την επικοινωνία με τον εαυτό μας.

Ας αναλογιστούμε όμως, τί πήγε τόσο στραβά τη διαβολοβδομάδα που μας πέρασε; Ο Ουρανοξύστης από τούβλα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, ενώ οι παλαιστές της Λέσχης Φαντασίας απλά έσωσαν τα προσχήματα. Στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις, ο «προπονητής» Σκαριόλο θύμιζε περισσότερο πρωταγωνιστή σε Σπαγκέτι Γουέστερν, την ώρα που ο αρχηγός μας Γουίλι σκόνταφτε συνεχώς πάνω στους συμπαίκτες του Βασίλιε και Ινσέιν. Ο Εκτελεστής Μιρό πυροβολούσε με άσφαιρα της Εφές, ο Λορέντζο ο Καφετζής έσπαγε και αυτός τα στεφάνια, την ώρα που το παρεάκι με τους Θείο Βάνια, Σνάιπερ Σνάιντερ και Γιάραμαζ τον Γιαρμά έφερναν δύο πόντους τη μία μέρα, για να τους πάρουν πίσω την επόμενη μέρα, καταγράφοντας το απόλυτο μηδέν στο πηλίκο.

Στην Ουτοπία υπάρχει μια φιλανθρωπική οργάνωση, που πιστεύει πως η λύση για την καταπολέμηση της κατάπτωσης που προκαλεί η «Μπλε Δευτέρα», είναι τα θερμά χρώματα: κόκκινο, κίτρινο, ανοικτό πράσινο, χρυσό! Ομάδα ψυχικής υγείας, παροτρύνει τους μάνατζερ να ντύσουν τους παίκτες τους με θερμά χρώματα, για να τονώσουν την κατάσταση όσων υποφέρουν από εποχιακή συναισθηματική διαταραχή, ως κομμάτι της «Μπλε Δευτέρας». Ο Φαντασιόπληκτος θα ακολουθήσει τις παροτρύνσεις των ειδικών και θα γεμίσει την ομάδα με θερμά, φανταχτερά χρώματα: θα φέρει πίσω τον Βέζε τον Βελζεβούλη με την έντονη κόκκινη εμφάνιση και μαζί του θα έρθουν δύο νέοι ένοικοι της Ουτοπίας, ο «κίτρινος» Μότλεϊ Κρου και ο «χρυσαφένιος» Γιος Χίγκινς. Από τη θέση του προπονητή θα αποχωρήσει ο «μαύρος» Μίδας Ζέλικο για να έρθει η «κόκκινη αλεπού» Έτορε.

Στις αποχρώσεις του κόκκινου, παραμένουν στην ομάδα ο Πέτρος ο Σεφ, ο Γιάραμαζ ο Γιαρμάς και ο Θείος Βάνιας, ενώ στις αποχρώσεις του κίτρινου, θα συνεχίσουν στο ρόστερ ο Λορέντζο ο Καφετζής, ο Σνάιπερ Σνάιντερ και ο Κροάτης Τζαλίν. Στα πράσινα θα ντυθεί ο ένας και μοναδικός Καπνιστός Μπέικον, που θα τα βάλει μόνος του εναντίον των μαυροφορεμένων δυνάμεων του κακού, σήμερα το βράδυ στην Μπολόνια.

Θα φέρουν αποτέλεσμα οι φανταχτερές φανέλες των παικτών του Φαντασιόπληκτου; Πώς θα τα πάνε οι μαύρες, λευκές και μπλε φανέλες των ανταγωνιστών μας; Στα μέσα του ταξιδιού για το Κάουνας, προσπεράσαμε τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες και κατευθυνόμαστε προς τον Θυμωμένο Ποσειδώνα!  '; ?>