We feel devotion
DataCenter
ELFantasist
Ο χαμένος Μάνατζερ
Ο επιθεωρητής Φαντασιόπληκτος αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο της εξαφάνισης του φοβερού μάνατζερ Τζόρντι και μπλέκει σε νέες περιπέτειες.
Επιμέλεια: Ο Φαντασιόπληκτος | ELFantasist@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 06/10/2022 13:51
Ο Φαντασιόπληκτος ντύνεται δαιμόνιος επιθεωρητής και μεταβαίνει με αερόστατο στη μακρινή Ουτοπία, προκειμένου να εξιχνιάσει το μυστήριο της εξαφάνισης του ξακουστού μάνατζερ Τζόρντι. Στις νέες του περιπέτειες θα συναντήσει Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες και τον Θυμωμένο Ποσειδώνα.

Στα γραφεία της φυλλάδας «Μπασκετικές Ιστορίες» φτάνει μια μέρα η είδηση ότι στη μακρινή Ουτοπία εξαφανίστηκε ένας ξακουστός μάνατζερ, ο Τζόρντι ο Τρανός. Ο Διευθυντής του πρακτορείου Νότης ο Υπεραναλυτής καλεί τον δαιμόνιο επιθεωρητή Φαντασιόπληκτο για να του αναθέσει μια από τις πιο επικίνδυνες αποστολές της καριέρας του: να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του χαμένου μάνατζερ! Μετά την εξαφάνισή του, οι άνθρωποι της Ουτοπίας τρομοκρατήθηκαν! Φοβήθηκαν ότι τους περίμενε όλους η ίδια τύχη! Οι μάνατζερ έφυγαν πρώτοι από όλους και ακολούθησαν πανικόβλητοι και όλοι οι άλλοι. Οι μόνοι που έμειναν πίσω ήταν μερικοί ατρόμητοι μπασκετμπολίστες, που ανέλαβαν να προστατεύσουν την Ουτοπία από την ανομία και την απόλυτη καταστροφή.

Η Ουτοπία είναι μια πολύ μακρινή χώρα! Στα δυτικά συνορεύει με την Φαντασία και στα ανατολικά με την Ευτοπία! Στα βορειοδυτικά συνορεύει με τη Δυστοπία και στα νότια με τη Χώρα του Υπαρκτού Σουρεαλισμού! Έχει μία μεγάλη γέφυρα που την συνδέει με τη Δυστοπία, ένα δύσβατο φαράγγι που την προστατεύει από τη Χώρα του Υπαρκτού Σουρεαλισμού και δύο λίμνες, μία στα δυτικά και η άλλη στα ανατολικά, που στις αντίπερα όχθες τους συναντάς τους φιλήσυχους κατοίκους της Φαντασίας και της Ευτοπίας. Η Ουτοπία έχει και δύο ιστορικές μπασκετικές ομάδες, τον Πανπρασινιακό και την Κόκκινη Θύελλα.

Μετά από ένα εξαντλητικό ταξίδι μέσα από κεραυνούς, πάνω από ηφαίστεια και δίπλα σε σαρκοφάγα πτηνά, ο Φαντασιόπληκτος προσγειώνεται με το πρώτο αερόστατο στη μαγευτική Ουτοπία. Έχει μαζί του ένα πουγκί με όλες όλες 100 κάλπικες λίρες, τις οποίες έχει γυαλίσει για να λάμπουν και να φαίνονται σαν αληθινές. Με τις λίρες αυτές σκοπεύει να φτιάξει μια επίλεκτη ομάδα με μπασκετμπολίστες, σχέδιο που θα τον βοηθήσει να εδραιωθεί σαν κάτοικος της Ουτοπίας, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ντόπιων και να συλλέγει από αυτούς στοιχεία για να ξεσκεπάσει τη συνωμοσία πίσω από την εξαφάνιση του μάνατζερ. Θέλει όμως προσοχή! Η ομάδα του θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική για να μην κινήσει τις υποψίες ότι έχει έρθει στην Ουτοπία με υπόγειους σκοπούς. Και τον ίδιο θα πρέπει να συντροφεύει η φήμη του ταλαντούχου και ατρόμητου μάνατζερ που έρχεται την ώρα που όλοι οι άλλοι φεύγουν.

Από πού όμως θα μπορούσε να ξεκινήσει τη στράτευση των παικτών της νέας ομάδας; Θυμήθηκε όταν ήταν ακόμα ψηλά στο αερόστατο, το βλέμμα του είχε πέσει σε έναν πανύψηλο Αφρικανό γίγαντα που ξεχώριζε από όλους τους άλλους ανθρώπους της Ουτοπίας. Στο ξενοδοχείο που ρώτησε του είπαν ότι ήταν ο Κούμα ο Κουμανταδόρος, ένας αγαθός γίγαντας με φοβερή δύναμη και πηγαία καλοσύνη. Θα τον έβρισκε στην κίτρινη συνοικία, εκεί που σύχναζαν αυτοί που φορούσαν κίτρινες αθλητικές φανέλες. Ο Κούμα δέχθηκε να μπει στην ομάδα με την προϋπόθεση να έρθει μαζί του και ο Λο ο Λοκατζής, παλιόφιλος από την εποχή που έπαιζαν μπάσκετ στην ίδια αλάνα. Στην κίτρινη συνοικία συνάντησε κι έναν ανερχόμενο προπονητή, πρώην μπασκετμπολίστα στις ένδοξες εποχές του Πανπρασινιακού, τον Κάτας τον Καταστεναχωρημένο. Έδωσαν τα χέρια και ο τελευταίος του άφησε ένα σημείωμα να πάει να συναντήσει δύο παίκτες-εργαλεία από την πράσινη συνοικία.

Στην πράσινη συνοικία τίποτα δεν θύμιζε τα μεγαλεία του παρελθόντος, όταν ο Πανπρασινιακός ήταν κυρίαρχος της Ουτοπίας και του υπερπρωταθλήματος των Χαμένων Πατρίδων (Ουτοπία-Δυστοπία-Φαντασία-Ευτοπία και της Χώρας του Υπαρκτού Σουρεαλισμού, πριν η τελευταία αποβληθεί από την διοργάνωση). Η Κόκκινη Θύελλα είχε πάρει τα πρωτεία, αφήνοντας τον Πανπρασινιακό μέσα στην εσωστρέφεια και την προσπάθεια αναδόμησης. Εκεί συνάντησε έναν παλιό παίκτη του Πανπρασινιακού, τον Λέκα τον Κοντολεκανούλη, τον οποίο στράτευσε στην ομάδα μαζί με τον συγχωριανό του Ουλανόβα Σουπερνόβα. Με βαριά καρδιά, ο Φαντασιόπληκτος έφυγε από την πράσινη συνοικία, όπου θα επέστρεφε όμως σύντομα για να δει τα πρώτα δείγματα γραφής του ανανεωμένου Πανπρασινιακού.

Σειρά τώρα είχε η γειτονική κόκκινη συνοικία, φυτώριο μεγάλων παικτών που στελεχώνουν την θρυλική ομάδα της Κόκκινης Θύελλας. Εκεί ο Φαντασιόπληκτος ξεχώρισε τον Βέζε τον Βελζεβούλ, τον ανερχόμενο ηγέτη της πρωταθλήτριας Κόκκινης Θύελλας, τον οποίο δελέασε να έρθει στην ομάδα βγάζοντας κάτι παραπάνω από 14 κάλπικες λίρες από το πουγκί! Δεν θα έφευγε όμως αν δεν έπαιρνε μαζί του και τον Τόμας το Τομάρι, έναν παίκτη-ογκόλιθο, από τους μόνους που θα θυσίαζαν το σώμα τους στο πεδίο της μάχης. Στην ίδια γειτονιά, από την ανταγωνιστική ομάδα των Βαρβάρων, έδωσε τα χέρια με τον Βλάντο τον Κομάντο και τον Γιάραμαζ τον Γιαρμά, υπερόπλα της πρώην σοσιαλιστικής σχολής μπάσκετ, απαραίτητα για κάθε ομάδα.

Για το τέλος άφησε την ασπρόμαυρη συνοικία, που κουμάντο κάνει εδώ και καιρό η Ομάδα του Ρεαλισμού, αγαπημένη ομάδα του πρώην Βασιλιά της Ουτοπίας. Από εκεί είχε περάσει ένα φεγγάρι ο Μίκης ο Ιορδανίτης, βασικός πλέον ψηλός στην ομάδα του Φαντασιόπληκτου, ενώ εκεί αγωνιζόταν μέχρι πρότινος και ο Μούσα ο Μουσαμάς, πριν τον αρπάξει τελευταία στιγμή ο Φαντασιόπληκτος για να τον εντάξει στη νέα ομάδα-φόβητρο της Ουτοπίας.

Ο «μεγαλομάνατζερ» Φαντασιόπληκτος φαντάζει έτοιμος για το ξεκίνημα της νέας σεζόν στο υπερπρωτάθλημα Ουτοπίας-Δυστοπίας-Φαντασίας-Ευτοπίας! Θα τα καταφέρει να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο; Αν αποτύχει, κινδυνεύει άραγε να αποκαλυφθεί και να τον «εξαφανίσουν» κι αυτόν; Ένα είναι το μόνο σίγουρο: o δαιμόνιος επιθεωρητής έχει μπει σε νέες περιπέτειες!  '; ?>