We feel devotion
DataCenter
COACHES CORNER
Ακολουθούμε το πλάνο μας
Η στήλη των προπονητών συνεχίζει όπως ακριβώς είχε προγραμματίσει.
Επιμέλεια: Νίκος Καμβύσης | kamvysis@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 09/10/2024 16:42
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αρχίσαμε με μερικές εκπλήξεις. Πολλές ομάδες από τα φαβορί έφυγαν με τα κεφάλια κατεβασμένα (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Βίρτους, Παρτιζάν), άλλες γλύτωσαν από του χάρου τα δόντια στο τέλος (Μακάμπι). Μόνο δύο ομάδες κέρδισαν με πάνω από 10 (Μονακό εύκολα και Φενερμπαχτσέ στο τέλος).

Δυστυχώς ο Αταμάν δεν κατάφερε να πάρει πάνω από 10 πόντους διαφορά, αφού χάθηκαν και δύο ελεύθερα σουτ στην εκπνοή και έτσι έμεινε το 77-87. Αντίστοιχα ο Κάτας ίδρωσε για να κάμψει τον Πουπέ, αφού έχανε και με μεγάλες διαφορές στο πρώτο ημίχρονο.

Τελικά πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τους +10 και 0,1 credits για τον Κάτας και +10 χωρίς κέρδος σε credits για τον Αταμάν.

Έτσι δυστυχώς διαπιστώσαμε και το κάτω όριο αξίας προπονητή που δεν παίρνει credits με απλή νίκη, είναι το 10. Πέρσι το είδαμε με τον Ματέο αλλά σε αξίες άνω του 11. Οπότε ενημερώνουμε και το σχετικό:

- για νίκη με 1-10 πόντους ή νίκη στην παράταση, δίνει 10 πόντους και 0 credits για αξία προπονητή >=10, 0,1 credits για αξία προπονητή >6 ή 0,2 credits για αξία προπονητή <6

Για τη 2η αγωνιστική η στρατηγική μας ισχύει όπως την αναλύσαμε στην αρχή της σεζόν.

Η δυνατότητα αλλαγής τεσσάρων παικτών είναι πολύτιμη, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν. Εκεί θέλουμε να φέρουμε στην ομάδα μας όσο το δυνατό πιο γρήγορα κάποιους από τους υποτιμημένους παίκτες που ξεχώρισαν την πρώτη αγωνιστική (Blatt, Jones, Voigtmann κλπ) που φαίνονται στην στήλη με τα στατιστικά της πρώτης αγωνιστικής. Έτσι είναι σημαντικό να μην ξοδεύουμε την μία αλλαγή για τον προπονητή αν μπορούμε να την αποφύγουμε.

Αν όντως πήραμε τον Αταμάν (10 credits), τότε όλα καλά τον κρατάμε και κάνουμε τέσσερις αλλαγές σε παίκτες.

Ποιός άλλος θα μπορούσε να πάρει τη θέση του μέχρι το τέλος της τέταρτης αγωνιστικής που έχουμε απεριόριστες αλλαγές; Νομίζω μόνο ο Μπαρτζώκας (9 credits) έχει πιο βατό πρόγραμμα (Ζαλγκίρις εντός, Μιλάνο εντός, Εφές εκτός) για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές από τον Αταμάν (Μπάγερν εντός, Παρί εκτός, Ρεάλ εκτός). Ίσως θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε και τον Πεναρόγια (Άλμπα εντός, Μονακό εντός, Ερυθρός Αστέρας εκτός). Τώρα φυσικά αυτή η αλλαγή μπορεί και να γίνει την επόμενη αγωνιστική.

Ποιός προπονητής είναι η καλύτερη αλλαγή βραχυχρόνια, χωρίς να κοιτάμε τις επόμενες αγωνιστικές; Εδώ η απάντηση είναι πολύ απλή: αυτός που παίζει ενάντια στην Άλμπα, δηλαδή ο Πεναρόγια (8,2 credits).

Έτσι λοιπόν θα προτιμήσουμε τον Αταμάν για μακροπρόθεσμη λύση και τον Πεναρόγια για φθηνότερη βραχυχρόνια λύση.

Devotion!

  '; ?>