We feel devotion
PICKMASTER BASKETLEAGUE
PickMaster BasketLeague - Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 18ης αγωνιστικής στο PickMaster BasketLeague.
Επιμέλεια: BasketStories
Δημοσιεύτηκε: 12/03/2019 17:44
Μια από τις πλέον απαιτητικές αγωνιστικές της σεζόν αποδείχθηκε η 18η στο PickMaster BasketLeague, καθώς εκτός των άλλων περιείχε το δεύτερο αουτσάιντερ μπόνους της χρονιάς, αγώνες στα πρόθυρα νέων αουτσάιντερ μπόνους, αλλά και αποκλίσεις στις διαφορές σε ματς-κλειδιά, με την επιλογή του double score να αποδεικνύεται κομβική για άλλη μια φορά και να διαμορφώνει εν μέρει ένα θετικό ή αρνητικό απολογισμό για κάθε παίκτη.

Η καλύτερη επίδοση της εβδομάδας ήταν και πάλι διψήφια με 98 πόντους, ενώ για πρώτη φορά μετά από την πρώτη αγωνιστική του παιχνιδιού, κανένας παίκτης δεν κατάφερε να προβλέψει σωστά και τα 7 αποτελέσματα. Ο λόγος γι' αυτό φυσικά η μεγάλη νίκη του Κολοσσού επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη, με τους Ροδίτες να έχουν ποσοστό 0% στις προβλέψεις των παικτών.

Έτσι, ο μέσος αριθμός των 5,41 σωστών προβλέψεων ανά παίκτη, αλλά και η μάλλον ικανοποιητική μέση απόκλιση των 8,3 πόντων ανά ματς οδήγησε στο 72,46 τη μέση επίδοση της αγωνιστικής και συνέβαλε στο να αυξηθεί κι άλλο ο ανταγωνισμός σε όλα τα στρώματα της βαθμολογίας, όπως θα δούμε και στους σχετικούς πίνακες.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι συνέβη στην 18η αγωνιστική του παιχνιδιού, μέσα από τους ίδιους τους αγώνες.

Οι αγώνες

Ο αγώνας που σημάδεψε την αγωνιστική δεν ήταν άλλος από αυτόν ανάμεσα στον Άρη και τον Κολοσσό στο Αλεξάνδρειο, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν την αντεπίθεσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και να επικρατούν των Θεσσαλονικέων με 75-81, καταστρέφοντας έτσι τις ελπίδες όλων των παικτών του PickMaster BasketLeague για το μπόνους του 7/7, αφού οι πιθανότητες των Ροδιτών για νίκη βάσει των συνολικών προβλέψεων ήταν ...0%! Έτσι, είχαμε το δεύτερο αουτσάιντερ μπόνους μέσα στη χρονιά, το οποίο όμως δεν καρπώθηκε κανένας παίκτης, ενώ ο αγώνας αυτός είχε και τη δεύτερη μεγαλύτερη προτίμηση σε double score, ζημιώνοντας διπλά το 21,65% των σχετικών παικτών.

Παρόμοιο σκορ, αλλά με, παραδόξως ίσως, χαμηλότερο ποσοστό επιλογής σε double score, 13,4% είχαμε στο Λαύριο, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί πολύ δύσκολα με 76-81 και να αποτρέπει έτσι την παρουσία δεύτερου αουτσάιντερ μπόνους και μάλιστα μέσα στην ίδια αγωνιστική στο παιχνίδι. Ούτε εδώ βέβαια θα επωφελούνταν κάποιος παίκτης, αφού οι ερυθρόλευκοι είχαν ποσοστό προτίμησης 100%.

Αντίθετα, πολύ πιο προσιτό αποδείχθηκε το 96-71 του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου, σε ένα ακόμα ματς με 100% υπέρ του φαβορί. Οι πράσινοι συγκέντρωσαν περίπου τις μισές προτιμήσεις όλων των παικτών του PickMaster BasketLeague, σε double score (48,45%).

Εξαιρετικά προσιτό ως προς τη διαφορά αποδείχθηκε και το αποτέλεσμα στο Χολαργό, με την ΑΕΚ να φεύγει με το ροζ φύλλο αγώνα με 70-81 και να δίνει σαφώς προβάδισμα στο 96% των παικτών που πρόβλεψαν το διπλό, ενώ σημαντικό όφελος είχε το 6,19% που έκανε εδώ την επιλογή double score.

Το πιο μεγάλο ντέρμπι βάσει ποσοστών πάντως έγινε στην Κύμη, με την τοπική ομάδα να συγκεντρώνει προτίμηση 30,3%, αλλά να μην επιβεβαιώνει τις αρχικές προσδοκίες, χάνοντας από τον ΠΑΟΚ με 73-90 στον αγώνα με τη χαμηλότερη επιλογή double score (1%) μαζί με τον ...επόμενο.

Ο αγώνας ανάμεσα στον Ήφαιστο Λήμνου και το Περιστέρι είχε επίσης εξ' αρχής χαρακτήρα ντέρμπι, με το φαβορί να είναι η γηπεδούχος ομάδα σε ποσοστό 76,8% και να επιβεβαιώνει αυτή την ιδιότητα με τη νίκη της με 77-73 επί της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη. Τόσο ο Ήφαιστος, όσο και ο ΠΑΟΚ ήταν οι ομάδες που καθόρισαν εν πολλοίς μια καλή ή μια κακή αγωνιστική για κάποιον παίκτη, πέρα από την παράμετρο του double score.

Τέλος, ο Προμηθέας, αν και δύσκολα, ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρεθύμνου με 86-81, αν και ίσως πιο αδικημένο πρέπει να αισθάνεται αυτό το 1% που ρίσκαρε με το διπλό, σε μια αναμέτρηση που επίσης ...καραδοκούσε αουτσάιντερ. Η διαφορά των 5 πόντων μάλλον αποδείχθηκε μικρή για το 8,25% των παικτών που έκαναν εδώ την επιλογή double score.


Για να δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις σας και τους πόντους που πήρατε από κάθε ματς, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα των προβλέψεών σας.


Βαθμολογία Αγωνιστικής

Πρώτος της 18ης αγωνιστικής του PickMaster BasketLeague αναδείχθηκε ο Tony_V με 97 πόντους, σημειώνοντας το 6/7 στα αποτελέσματα, κερδίζοντας 10 πόντους από το μπόνους αγωνιστικής. Παράλληλα, είχε 51 πόντους συνολικής απόκλισης, βρήκε 2 ακριβείς διαφορές, ενώ κέρδισε 10 πόντους μέσω double score.

Στη δεύτερη θέση σε ισοβαθμία συναντάμε τον master81 με 97 πόντους, προβλέποντας σωστά τα 6 από τα 7 παιχνίδια της αγωνιστικής. Επιπρόσθετα, κέρδισε 1 μπόνους διαφοράς, κατηγορία που υπολείπεται από τον πρώτο Tony_V και πέφτει στη δεύτερη θέση, ενώ πήρε και 20 πόντους μέσω double score, με τη συνολική του απόκλιση στις διαφορές να ανέρχεται επίσης στους 51 πόντους.

Τρίτος σε ισοβαθμία επίσης για την αγωνιστική αναδείχθηκε ο nickmanpao13, ο οποίος συγκέντρωσε και αυτός 97 πόντους, προβλέποντας σωστά τα 6 από τα 7 παιχνίδια, με συνολική απόκλιση όμως 57 πόντων, επίδοση με την οποία υστερεί στην ισοβαθμία από τον master81 και μένει στη τρίτη θέση, κερδίζοντας 1 μπόνους διαφοράς, αλλά και 20 πόντους μέσω double score σε άλλη μία εξαιρετική επίδοση που σημειώθηκε αυτή την αγωνιστική.

Το TOP 10 της αγωνιστικής ολοκληρώθηκε στους 92 πόντους, ίσως στην πιο "κλειστή" βαθμολογία αγωνιστικής ολόκληρου του παιχνιδιού μέχρι στιγμής και χωρίς καμιά επίδοση που να περιέχει 7 σωστές προβλέψεις.

Οι 10 κορυφαίες επιδόσεις της εβδομάδας:

ΘέσηΠαίκτηςΣκορ
1Tony_V97
2master8197
3nickmanpao1397
4Thr1los96
5notis95
6ArouLys94
7JohnTheo92
8gatoni92
9AthinaEvmo92
10nektar_kor92


Ολοκληρωμένη η βαθμολογία (TOP 100 των παικτών) της αγωνιστικής, βρίσκεται στην αντίστοιχη σελίδα του παιχνιδιού.


Συνολική Βαθμολογία

Πρώτος της συνολικής βαθμολογίας μετά και την 18η αγωνιστική παραμένει ο glamourous13 με 1480 συνολικά πόντους, έχοντας προβλέψει σωστά τα αποτελέσματα στους 105 από τους 126 αγώνες μέχρι τώρα στη σεζόν, με συνολική απόκλιση 1016 πόντων, ενώ έχει πάρει 5 μπόνους διαφοράς από ακριβείς διαφορές, έχει επίσης 180 πόντους από μπόνους αγωνιστικής και 206 πόντους μέσω double score, σε μια ιδιαίτερα πληθωρική στατιστική που του χαρίζει αυτή την στιγμή την πρωτιά.

Στη δεύτερη θέση και σε απόσταση 3 πόντων ανέβηκε ο παναθας με 1477 πόντους, έχοντας 102 σωστές προβλέψεις αποτελεσμάτων, με 1017 πόντους συνολικής απόκλισης. Επίσης έχει καταφέρει να κερδίσει 8 μπόνους διαφοράς, αλλά και 150 πόντους από μπόνους αγωνιστικής όπως και 215 πόντους μέσω double score.

Τρίτος της συνολικής βαθμολογίας υποχώρησε ο kostas13serres με 1450 πόντους, έχοντας πραγματοποιήσει 107/126 εύστοχες προβλέψεις, με 1064 συνολικούς πόντους απόκλισης, 2 μπόνους διαφοράς, 190 πόντους από μπόνους αγωνιστικής και 174 πόντους μέσω double score.

Το TOP 10 ολοκληρώνεται στους 1438 πόντους, με τις αποστάσεις μεταξύ των παικτών να είναι πολύ μικρές και άμεσα ανατρέψιμες. Όπως μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί κανείς, η νέα μορφή του παιχνιδιού ευνοεί τη δυνατότητα για μεγαλύτερα σκορ και τις ανατροπές στη βαθμολογία κι έτσι οι διαφορές που μπορεί να φαίνονται μεγάλες από ένα σημείο και μετά, στην πραγματικότητα μπορούν εύκολα να ανατραπούν.

Οι 10 πρώτοι της συνολικής βαθμολογίας του παιχνιδιού:

ΘέσηΠαίκτηςΣκορ
1glamourous131480
2παναθας1477
3kostas13serres1450
4parallou1450
5agger861449
6giorgostsakonas1448
7vironakos1442
8rforfo1442
9nickmanpao131441
10Nuxteridas1438


Ολοκληρωμένη η συνολική βαθμολογία (TOP 100 των παικτών) του παιχνιδιού, βρίσκεται στην αντίστοιχη σελίδα.

Τις επιμέρους προβλέψεις των παικτών για την τελευταία αγωνιστική μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά μέσα από τις σελίδες της βαθμολογίας, αγωνιστικής ή συνολική (απλά κλικάροντας στο όνομα του παίκτη).

Επίσης, μπορείτε να δείτε και τις προβλέψεις σας ανά ομάδα, ώστε να έχετε υπόψη σας ποιες από ομάδες "βλέπετε" καλύτερα και ποιες πρέπει να προσέξετε περισσότερο για να κάνετε ακόμα καλύτερα σκορ και να ανεβείτε στη βαθμολογία. Για να μην ακολουθείτε συνεχώς το παραπάνω link, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά των προβλέψεών σας ανά ομάδα μέσω του ειδικού button που υπάρχει στη σελίδα των προβλέψεών σας ("Οι αγωνιστικές μου").


Επόμενη Αγωνιστική

Η 19η αγωνιστική του PickMaster BasketLeague το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 15:15 με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης Κολοσσός - Λαύριο. Φυσικά, μπορείτε ήδη να προχωρήσετε στις προβλέψεις σας, ώστε να κατοχυρώσετε καταρχήν τη συμμετοχή σας και στη συνέχεια να τις αλλάξετε, αν χρειαστεί, βάσει και των όποιων εξελίξεων μπορεί να προκύψουν!