We feel devotion
PICK YOUR CAPTAIN
(Υ)ψηλές πτήσεις!
Ψηλούς παίκτες που κυριαρχούν στο ζωγραφιστό επιλέγει η στήλη αυτή την αγωνιστική.
Επιμέλεια: Τάσος Καλαμάτας | kaltasosdark@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 08/02/2018 17:11
Φάε όλο το φαγητό σου για να ψηλώσεις μας λέγανε όταν ήμασταν παιδιά. Το φάγαμε μεν, δεν ψηλώσαμε δε... Τουλάχιστον τόσο ώστε να βρούμε θέση ανάμεσα στα θηρία που δεσπόζουν στις ρακέτες των αγώνων της Euroleague!

Μερικά από τα "θηρία" αυτά επιλέξαμε για captains των ομάδων μας αυτή την αγωνιστική. Η προτίμηση στα ψηλά κορμιά δεν έρχεται τυχαία, υπάρχουν τα "ζευγαρώματα", υπάρχει η φόρμα κάποιων παικτών και φυσικά υπάρχουν και τα plays διαφόρων ομάδων, που βοηθούν στην ανάδειξη των ψηλών τους.

Ξεκινάμε από την Ισπανία και την πρωτεύουσά της. Προφανής επιλογή ο Walter Tavares. Ο γίγαντας από το Πράσινο Ακρωτήρι με τις έως τώρα εμφανίσεις μας έδειξε πως εκτός από rebound και blocks μπορεί να κάνει και αρκετά άλλα πράγματα χρήσιμα για την ομάδα του. Η επιστροφή των τραυματιών της Real σίγουρα θα του κόψει χρόνο συμμετοχής, αλλά μέχρι τότε και με δεδομένο το δέσιμο που έχει με τον τρόπο παιχνιδιού του Laso τα rankings του θα κυμαίνονται σε αξιοπρεπή επίπεδα. Εμείς θέλουμε βέβαια το πολύ παραπάνω (λόγω captain) και σε αυτό το παιχνίδι πιστεύουμε πως θα το έχουμε. Εκτός και αν οι ερυθρόλευκοι τον φορτώσουν νωρίς με φάουλ...

Επόμενος σταθμός πάλι... Ισπανία, αλλά πιο παραθαλάσσια, στη Valencia! Οι πρωταθλητές Ισπανίας έκαναν κάποιες νίκες το τελευταίο διάστημα και πλέον ελπίζουν βάσιμα στην αποφυγή της τελευταίας θέσης στην κατάταξη... Από την άλλη πλευρά η CSKA μάλλον καθάρισε τη μπουγάδα της πρωτιάς και είναι πιο χαλαρή. Ωραία ατμόσφαιρα στο Pabellon Fuente de San Luis, ξεκάθαροι στόχοι, ξεκάθαρες διαφορές, ευκαιρία για ωραίο θέαμα! Θέαμα που ο Tibor Pleiss δίνει εύκολα και αθόρυβα τον τελευταίο διάστημα. Αν μιλούσαμε για κρίσιμο βαθμολογικά αγώνα θα το σκεφτόμασταν αλλιώς. Όμως εκτιμώ πως τώρα με την αποδεκατισμένη frontline της CSKA που γενικά δεν είναι και φόβητρο, μάλλον δεν θα πολυζοριστεί και ο Pleiss θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ακόμα μεγάλο σκορ.

Επόμενο "ψηλό" παλικάρι, ο Ante Tomic. Ο Kροάτης center δείχνει στα πρόσφατα παιχνίδια κάτι από τον παλιό καλό εαυτό του, από τότε που όλες οι ομάδες του Fantasy τον ήθελαν στο ρόστερ τους! Δεν έχω λόγο να μην τον προτιμήσω επειδή οι Καταλανοί ταξιδεύουν στο Ισραήλ, η Barcelona και φέτος είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Οι ψηλοί της Maccabi έχω ξαναπεί πως είναι πολύ θεαματικοί, αλλά άτεχνοι. Ο Tomic είναι από τους λίγους ψηλούς των ευρωπαϊκών γηπέδων που έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Επίσης είναι από τους λίγους center που συμμετέχει τόσο ενεργά στα plays της ομάδας και πασάρει με άνεση guard. Αν είχε και λίγο νεύρο στο παιχνίδι του θα ήταν μάλλον στην άλλη όχθη του Ατλαντικού... Προς το παρόν εδώ και captain για εμάς.

Μια επιλογή με ρίσκο για τη συνέχεια... Σε ένα δοκιμαστικό κείμενο που κάναμε για τη στήλη πριν την έναρξη της σεζόν, είχα γράψει πως περιμένω να δω τον Augustine Rubit απέναντι στα θηρία της Fener! Στο παιχνίδι του α’ γύρου δεν τον προτίμησα, τώρα όμως θα το κάνω. Πλέον έχει προσαρμοστεί για τα καλά στα δεδομένα της Euroleague, η ομάδα του είναι από τις πιο "δεμένες" της διοργάνωσης και η φόρμα του είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Τα... θηρία της Fener δεν αστειεύονται, ειδικά εντός έδρας, όμως θα το ρισκάρω!

Δεν ξεχάσαμε το... δίλημμα μεταξύ De Colo και Doncic. Και εδώ θα πάω με τον ψηλό(τερο), δηλαδή τον Luka Doncic. Θεωρώ πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα αγωνιστεί και απέναντι σε έναν αντίπαλο όχι αδιάφορο θα είναι πιο σοβαρός από τον απαράδεκτο Γάλλο (απωθημένα από το προηγούμενο μεταξύ τους ντέρμπυ, το ξέρω...!).

Αυτά για την 22η αγωνιστική, καλή επιτυχία στις επιλογές σας.