We feel devotion
DataCenter
AFICIONADOS
Pajola δώστα όλα!
Οι Aficionados σε μία προσφιλή τους τακτική ετοιμάζουν την ομάδα λαμβάνοντας υπόψη και την επόμενη αγωνιστική.
Επιμέλεια: Μάριος-Γιώργος Προύσκας | mgprou@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 19/01/2023 15:24
Απολογισμός 18ης-19ης αγωνιστικής:

Σκορ: 121,1 και 183
Συνολικό σκορ: 3.071,8
Θέση: 126 (+21)
Μπάτζετ: 122,9 (-0,2 και +2,6 credits)
Ελεύθερο μπάτζετ: 0,1

Ανάμεικτα συναισθήματα μας άφησε η διαβολοβδομάδα, με το πρώτο της σκέλος να είναι αρνητικό για την ομάδα μας καθώς πέσαμε τόσο σε μπάτζετ όσο και σε κατάταξη, αλλά με το δεύτερο να έρχεται να καλύψει τις οικονομικές και βαθμολογικές απώλειες σε ικανοποιητικό βαθμό.

Κοινό στοιχείο και των δύο αγωνιστικών ήταν το μείον που εισπράξαμε από τις επιλογές των προπονητών, τη δεύτερη εβδομάδα όμως να γίνεται δεν θα πω ηθελημένα αλλά στοχευμένα καθώς ήξερα ότι οι οικονομικές απώλειες από το 4.1 που κόστιζε ο Parker θα ήταν μηδαμινές. Σε συνδυασμό με τις επιτυχημένες θα τολμήσω να πω αλλαγές καθώς αποχώρησαν οι Clyburn και Nedovic, που έχασαν credits και ήρθαν οι Dobric και Bacon που διέπρεψαν, μπαίνει ένα θετικό πρόσημο στην αγωνιστική. Μοναδικό σημαντικό ψεγάδι ήταν η επιλογή να μπει βασικός ο Brown και να μείνει στον πάγκο ο Micic ενόψει της αναμέτρησης μέσα στη Βαρκελώνη. Ο Σέρβος φυσικά και μας εξέθεσε πραγματοποιώντας μαγική εμφάνιση με 29,7 πόντους, χαρίζοντας τη νίκη στην Εφές.


Πλάνο νέας αγωνιστικής:

Aς ξεκινήσουμε τελείως ανάποδα όπως ακριβώς σκέφτηκα για να καταλήξω στις αλλαγές αυτού του διημέρου. Την επόμενη δηλαδή την 21η αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μακάμπι στο ΣΕΦ. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι στο ρόστερ μου δεν θέλω να είναι o Brown και πρέπει οπωσδήποτε να είναι ο Vezenkov. Με λίγα λόγια δύο αλλαγές είναι καπαρωμένες ήδη πριν αρχίσει η 20η αγωνιστική σε περίπτωση που κρατήσω τον guard της ομάδας του λαού και δεν φέρω τον forward των ερυθρολεύκων. Σε περίπτωση δεν που προκύψει κάποιος τραυματισμός ή οικονομικές ανακατατάξεις τέτοιες που δεν καθιστούν δυνατή την κίνηση αυτή, θα υπάρξει τεράστιο πλήγμα στο πλάνο. Κάτι που με έχει διδάξει το fantasy τόσα χρόνια είναι ότι αν χάσεις το timing μίας μεταγραφής και στραβώσει μία αγωνιστική μετά τρέχεις και δεν φτάνεις οπότε θα εφαρμόσουμε την τακτική «κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε».

Θυσιάζεται λοιπόν ο Brown, για τα μάτια του Vezenkov, παρότι θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι θα δώσει ένα σκορ κοντά στο 20 με την Άλμπα. Από την στιγμή όμως που δεν θα τον έβαζα αρχηγό καθώς υπάρχει ο Lessort που αγωνίζεται σήμερα, δεν με πειράζει τόσο. Όταν μάλιστα αντικαταστάτης του θα είναι ο Maodo Lo, τον οποίο πιστεύω αρκετά, τον πίστευα και στην αρχή της χρονιάς αλλά είχε σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε καιρό έξω, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα. Ένας εξίσου σημαντικός λόγος για την επιλογή του Γερμανού είναι τα προβλήματα τραυματισμού που φέρονται να αντιμετωπίζουν οι Blatt και Zoosman, μία πιθανή απουσία των οποίων θα ισχυροποιήσει αρκετά την παρουσία του Lo.

Για να έρθει ο Vezenkov θα πρέπει να φύγει είτε ο Rubit είτε ο Bacon. Αγωνίζονται και οι δύο εκτός έδρας, θεωρώ φυσικά πιο αξιόπιστο για να δώσει ranking τον Αμερικανό της Μπάγερν αλλά με φρενάρει αρκετά το γεγονός ότι αγωνίζεται την Παρασκευή και δεν έχω χειρότερο από το να έχω πάνω από πέντε από παίκτες να διεκδικούν θέση στη βασική πεντάδα τη δεύτερη μέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την επόμενη αγωνιστική θα θέλω και τους δύο στην ομάδα μου καθώς επιστρέφουν εντός έδρας και με βατούς αντιπάλους. Αφού μιλάμε λοιπόν για αλλαγή βόλεϊ που θα κλείσει την επόμενη αγωνιστική θα μείνει αυτός που είναι πιθανότερο να διατηρήσει ή να αυξήσει την τιμή του τώρα. Θα εμπιστευτούμε τα μαθηματικά ως συνήθως, τα οποία λένε ότι ο μέσος όρος ranking του Bacon στα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς είναι 13,8, ενώ αυτός του Rubit 23 και θα πάμε με τον forward της Μπάγερν.

Tέλος, επειδή μαζεύτηκαν αρκετοί την Παρασκευή θα φύγει φυσικά ο τιμιότατος Dobric, που μας έδωσε σκορ και credits, για να έρθει στη θέση του ο Pajola. Tα 3/4 διψήφια σκορ στις τελευταίες αγωνιστικές, με μέσο όρο συμμετοχής 23 λεπτά και ο πράσινος στη θέση «1» Παναθηναϊκός είναι αρκετά για να με πείσουν να φέρω το αμυντικό αυτό εργαλείο στους Aficionados για 6,4 credits. Τόσα όσα πρέπει για να μείνουν 5,4 διαθέσιμα για προπονητή που θα είναι και αυτός Ιταλός και φυσικά αναφέρομαι στον Messina. Μετά τον Kattash και τον Scariolo (γιατί Παναθηναϊκός είσαι, παρόλο που μας έχει κάψει ο έτερος Ιταλός δύο φορές), τον θεωρώ την τρίτη καλύτερη επιλογή για την αγωνιστική και ευελπιστώ να δω πόντους από προπονητή μετά από τρεις αγωνιστικές.


Έτσι το ρόστερ των Aficionados διαμορφώνεται ως εξής:
  '; ?>