We feel devotion
AFICIONADOS
Επενδύσεις σε διπλό ταμπλό!
Η ομάδα των Aficionados αξιοποιεί τις ευκαιρίες που προκύπτουν για να εκτοξευτεί οικονομικά!
Επιμέλεια: Μάριος-Γιώργος Προύσκας | mgprou@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 06/12/2018 15:56
H ολοκλήρωση του 1/3 της φετινής Euroleague μας βρίσκει στη θέση 6.630 της γενικής κατάταξης, ένα ομολογουμένως σημαντικό επίτευγμα αν αναλογιστούμε πως τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έχουμε σκαρφαλώσει περίπου 15.000 θέσεις. Οι θυσίες σε σκορ που κάναμε στην αρχή προκειμένου να αυξήσουμε το μπάτζετ μας, αποδίδουν καρπούς με το ρόστερ μας να είναι πλέον σαφές πως μπορεί να βρεθεί ακόμα ψηλότερα σε βάθος χρόνου, με ξεκάθαρο στόχο την πρώτη χιλιάδα.

Αναλύοντας την προηγούμενη αγωνιστική, στην οποία μαζέψαμε 161.8 πόντους, δικαιωθήκαμε για τις αλλαγές μας, καθώς Milutinov, Davies και De Colo απέδωσαν αυτά που περιμέναμε με τον Αμερικανό μάλιστα να κάνει δεύτερη συνεχόμενη τριαντάρα και πλέον να είναι έτοιμος να απογειώσει την τιμή του. Το δίδυμο Dunston-Micic στάθηκε στο ύψος του για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική που βρίσκεται στους Aficionados, ενώ James και Higgins έστω και στο τέταρτο δεκάλεπτο έσωσαν τα προσχήματα.

Ο αγαπητός κατά τα άλλα Shengelia, μία με τα φάουλ μία με τις βολές δείχνει κάποια σημάδια ανωριμότητας φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια, τα οποία ελπίζουμε να διορθώσει στη συνέχεια. Προς το παρόν ακολουθεί γι' αυτόν εντός έδρας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ και εμείς δεν μπορούμε παρά να τον εμπιστευτούμε εκ νέου.

Περνώντας στην αγωνιστική που ακολουθεί για το μόνο πράγμα που είμαστε βέβαιοι και με αυτό θα ξεκινήσω, είναι η αλλαγή που ήθελα να κάνω από την προηγούμενη. Με μικρή καθυστέρηση και κατά 110.000 ακριβότερος ο Clyburn έρχεται στους Aficionados στη θέση του Higgins, με σκοπό να μακροημερεύσει. Δεν είναι το καλύτερό μου να αγοράζω τόσα ακριβούς παίκτες αλλά πρόκειται ομολογουμένως για το καλύτερο 'τριάρι' του fantasy, με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε όλη την ΤΣΣΚΑ με 27.2 λεπτά μέσο όρο.

Δεδομένη είναι επίσης, η απομάκρυνση του Dunston. Ο ψηλός της Efes αν και παραμένει ακόμα λίγο υποτιμημένος, θεωρώ πως είναι μία πολύ καλή στιγμή να πωληθεί. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια για αυτόν πρώτα με την αεροπορία της Ρεάλ, της οποίας οι αντίπαλοι ψηλοί δυσκολεύονται αρκετά σύμφωνα με τον πίνακα αντιπάλων του Basketstories, αλλά και στο ΣΕΦ στη συνέχεια.

Θα τον αποχωριστούμε λοιπόν, και θα καλωσορίσουμε στη θέση του τον Zach Leday. Σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι ο ερχομός του δεν έχει να κάνει μόνο με την υποτίμηση του και τα σίγουρα ευρώ που θα μας προσφέρει. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει τρία συνεχόμενα διψήφια rankings και 23 περίπου λεπτά μέσο όρο, καθώς αποτελεί πλέον "βασικό" αντικαταστάτη τόσο του Πρίντεζη, όσο και του Milutinov και η φόρμα στην οποία βρίσκεται δεν μπορεί να παρά να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

Με 1.09Μ διαθέσιμα στην άκρη, η αλήθεια είναι ότι η σκέψη μου κινείται μεταξύ δύο σεναρίων. Αφενός με τον Μilutinov ήδη στην ομάδα, δεν στέκει και πολύ η οχτάδα μας να διαθέτει δύο ψηλούς από τον Ολυμπιακό και τρεις στον ίδιο αγώνα (μαζί με τον Davies). Τυγχάνει επίσης, ο Vesely να αγωνίζεται απέναντι στον Παναθηναϊκό και μάλιστα με τον Duverioglou απόντα, κάτι που μοιάζει ιδανικό για να τον φέρει στην ομάδα μας.

Αφετέρου, αυτή η αγωνιστική αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ασχοληθούμε με τον πάγκο μας και να αξιοποιήσουμε τα αρκετά ευρώ που μας περισσεύουν. Στα 0.94M λοιπόν, βρίσκουμε τον Langford με last3 21.53, last4 15.65 και last5 11.80, τιμές που είναι ικανές να του χαρίσουν τη μέγιστη αύξηση στην τιμή του.

Στο χειρότερο πιθανό σενάριο της πρώτης περίπτωσης, που ο Vesely δεν αποδώσει τα αναμενόμενα χάνουμε και χρήματα και πόντους ενώ στο αντίστοιχο της δεύτερης ανεξαρτήτως Rank θα έχουμε αρκετά ευρώ κερδισμένα. Επειδή όπως προείπα ο στόχος μας μακροπρόθεσμα είναι η πρώτη χιλιάδα, θεωρώ πως η αξιοποίηση του πάγκου και η ολοένα μεγαλύτερη αύξηση του μπάτζετ θα αποτελέσει κομβικό παράγοντα, θα αφήσω τον υπερτιμημένο Vesely για αυτή την αγωνιστική και θα πάω με τη σιγουριά που θα μου προσφέρει ο υποτιμημένος πάγκος.

Έτσι λοιπόν, με πρώτο αρχηγό τον James και δεύτερο τον De Colo το ρόστερ των Afiocionados, διαμορφώνεται ως εξής: