We feel devotion
AFICIONADOS
Θέμα ενστίκτου
Οι Aficionados ντύνονται στα χρώματα του πρώτου αιώνιου ντέρμπι της χρονιάς!
Επιμέλεια: Μάριος-Γιώργος Προύσκας | mgprou@basketstories.net
Δημοσιεύτηκε: 07/11/2018 22:20
Μόλις 93.1 βαθμούς κατάφερε να συγκεντρώσει η ομάδα μας την περασμένη αγωνιστική. Δυστυχώς αυτοί που προσέφεραν τα λιγότερα ήταν οι τρεις μας αλλαγές, με την επιλογή δε του James ως αρχηγού να αποδεικνύεται καταστροφική καθώς μας στέρησε αρκετούς εύκολους πόντους. Με μία δεύτερη ματιά όμως, βλέπουμε ότι το μπάτζετ μας αυξήθηκε κατά 680 χιλιάδες φτάνοντας τα 12.53Μ, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Αναλύοντας το ρόστερ μας θέση προς θέση, εύκολα γίνεται κατανοητό πως η τριάδα Shengelia, Lucic, Σλούκας αποτελεί την επιτομή της σταθερότητας και ακόμα μία φορά θα παραμείνει αμετάβλητη. Στη θέση του θα παραμείνει φυσικά και ο Mike James. Ο άσσος της Μιλάνο έδωσε ακόμα μία νίκη στους Ιταλούς, αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη τους ενώ παρά το 7,7 PIR κράτησε την τιμή του. Οι υπόλοιποι τέσσερις αυτομάτως βρίσκονται υπ' ατμόν και εξαρτώνται από τις μεταγραφικές μας προτεραιότητες.

Αυτές πλέον μπορούν να προκύψουν πολύ πιο εύκολα, σχεδόν άκοπα αλλά και με ασφαλή τρόπο, με τους πίνακες παιχτών που δημιούργησε για όλους μας το BasketStories. Πρόκειται για πίνακες που περιέχουν όλους τους παίκτες του Fantasy Challenge ανά θέση, μαζί με τους Season, Last5, Last4 και Last3 μέσους όρους τους. Ακριβώς το εργαλείο που χρειαζόμαστε δηλαδή για να διακρίνουμε τους πιο υποτιμημένους παίχτες κάθε αγωνιστική.

Δικό μας διακαή πόθο για την 6η αγωνιστική αποτελεί ο Arturas Gudaitis. Πρόκειται για τον παίχτη με το καλύτερο Last3 αυτή τη στιγμή στο fantasy με 26.40 και το δεύτερο καλύτερο last 4 με 23.30. Πολύ δύσκολα δεν θα πάρει τη μέγιστη αύξηση στην τιμή του ενώ με ένα σκορ κοντά στο 20 θα ξεπεράσει τα 2Μ την επόμενη αγωνιστική. Για να καταστεί δυνατή η μεταγραφή αυτή πρέπει αναγκαστικά να φύγει ο Davies, καθώς μόνο έτσι μας φτάνουν τα χρήματα.

Ο Μickey θα αποτελέσει τη δεύτερη αλλαγή μας, παρόλο που παραμένει υποτιμημένος. Οι μεταπτώσεις στην απόδοσή του, δεν μας αφήνουν να τον εμπιστευτούμε. Ειδικά όταν με 70 χιλιάδες παραπάνω μπορούμε να αγοράσουμε τον Ιωάννη Παπαπέτρου, για τον οποίο το συγκεκριμένο ματς αποτελεί τεράστιο στοίχημα και έχει πάρα πολλά να αποδείξει. Επίσης, το last3 του βρίσκεται στο 19.40, γεγονός που αποδεικνύει ότι προσαρμόστηκε πλέον στα καθήκοντά του ως βασικό τριάρι του Παναθηναϊκού.

Για το τέλος, μεταξύ Kane και Wolters θα αποχωρήσει ο guard της Zalgiris, αφενός μεν γιατί ο πρώτος παραμένει υποτιμημένος παρά το 2 στη Βαρκελώνη αφετέρου δε γιατί με τα 1.45 του δεύτερου μπορούμε πιο εύκολα να βρούμε αντικαταστάτη. Ομοίως, με την προηγούμενη φορά έχουμε φέρει τον Wolters στη θέση utility και αυτομάτως μπορούμε να φέρουμε οποιονδήποτε παίχτη κοστίζει κάτω από 1.46Μ. Η αλήθεια είναι πως η σκέψη μου κινήθηκε μεταξύ του Καλάθη, του Gill και του Πρίντεζη. Αν και οι περιπτώσεις των πρώτων δύο μοιάζουν πιο safe θα εμπιστευτώ το ένστικτό μου που λέει ότι ο forward των ερυθρολεύκων δύσκολα θα αντιμετωπιστεί από τους ψηλούς του Παναθηναϊκού.

Αρχηγός για αυτή την εβδομάδα θα είναι ο Shengelia, με δεύτερο τον James. Κάπως έτσι το ρόστερ των Aficionados διαμορφώνεται ως εξής: